Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

07:57
Канікули для педагогів – це не відпочинок.

Канікули для педагогів – це не відпочинок, а можливість зайнятися самоосвітою, дізнатися щось нове, поспілкуватися з колегами. Зимові канікули не є винятком. Відповідно до плану роботи навчального закладу керівники методичних комісій запрошували своїх колег на засідання.

Як зробити так, щоб сучасний урок був цікавим? Як бути конкурентоспроможним учителем? Ці та інші питання були розглянуті за «круглим столом» на тему «Сучасні інструменти в роботі педагога» учителями української мови та літератури.Учасники обмінялися досвідом використання дошок онлайн; розглянули переваги і недоліки роботи з тестовими завданнями на різних сайтах; ознайомилися з варіантами застосування можливостей штучного інтелекту при підготовці до уроків, а також під час їх проведення; проаналізували результати предметної олімпіади та конкурсів. Оскільки з 2023 року вчителі української мови та літератури можуть брати участь у сертифікації педагогічних працівників, то було розглянуто структуру завдань та приклад тесту для вчителів-філологів.

Темою засідання вчителів початкових класів було «Формування предметних та ключових компетентностей учнів початкових класів в умовах реформування освіти». Під час зустрічі обговорили основні чинники успішного формування предметних і ключових компетентностей молодших школярів, переглянули презентацію та поділились досвідом стосовно необхідності використання інноваційних технологій для формування успішної особистості учня.

Учителі зарубіжної літератури вели розмову про формування конкурентноспроможної особистості засобами інноваційних технологій, про розвиток особистості вчителя й учня в умовах розбудови Нової української школи. Також розглянули можливості Тимбілдингу як складової успішної реалізації концепції НУШ та дійшли до висновку, що використання природних / життєвих ситуацій на уроках літератури є одним із дієвих засобів підвищення ефективності навчання.

Ключовими питаннями на засіданні вчителів англійської мови були такі питання, як обговорення плану проведення тижня англійської мови; НМТ з англійської мови у 2024 р. Яке методичне забезпечення та як якісно підготуватися до НМТ; формування критичного мислення на уроках англійської мови в 5 класі, які вправи та завдання доцільно використовувати, щоб розвивати критичне мислення у здобувачів освіти.

Для вчителів історії, біології, географії та хімії найактуальнішим для опрацювання стала тема: «Використання сервісів Worldwall, Classtime, Mentimeter, Plickers, Googlформи для підготовки та перевірки домашніх завдань в умовах дистанційного навчання".

Учителі математики одні із перших почали використовувати різні платформи, онлайн-дошки, графічний планшет, але вкотре довели, що на досягнутому зупинятися не варто. На своєму засіданні члени МО переглянули 10 нових інтерактивних ресурсів для уроків математики, порівняли нові інструменти на деяких платформах, провели моніторинг участі та результативності учнів в учнівських олімпіадах, звернули увагу на підготовку здобувачів освіти до НМТ.

Учителі фізкультурно-художньо-естетичного циклу розглядали тему: «Використання штучного інтелекту в роботі вчителя», де ознайомлювались з прикладами застосування та самостійно впроваджували в свою роботу. Також, в рубриці «Різне» обговорювали застосування редакторів для створення фрагментів відео, шукали шляхи вирішення різних поточних питань, пов’язаних з повсякденною діяльністю вчителя.

Тільки у співпраці, в якій діють шкільні предметні методичні комісії, педагогічні працівники закладу забезпечують власний професійний розвиток, обираючи різну кількість видів, форм та напрямів підвищення своєї майстерності з урахуванням освітніх потреб учнів і відповідно до чинного законодавства.

 

 

 

Переглядів: 155 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0