Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

20:49
ХОЧУ+МОЖУ+ТРЕБА

Зробити вибір завжди непросто. А вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам і поготів. Вирішити таке завдання самостійно не завжди під силу підлітку, тому важливо постійно цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні глибше пізнавали себе, свої професійні інтереси, добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, регіоні.

Тому соціально – психологічною службою було проведено ряд заходів в рамках Тижня профорієнтації. Першокласники мали змогу взяти участь в профорієнтаційній грі.

Учні 9 класів за допомогою тесту проаналізували, до якого типу професій вони мають схильність, а потім спробували себе в профорієнтаційному квесті, під час якого дізналися формулу успішного вибору професії : «ХОЧУ+МОЖУ+ТРЕБА». Для цього їм довелося розгадати ребуси, зібрати прислів’я, розкодувати шифр, проаналізувати оголошення про роботу з точки зору безпеки для майбутнього .

А учні десятих класів змагалися в профорієнтаційному клубі веселих та кмітливих «Ярмарок професій». Всього було сім конкурсів : «Відгадай професію», «Шифр», «Реклама професії, або професія вчора, сьогодні, завтра», «Музична перерва», «Чорна скриня», «Один день із життя…», «Конкурс капітанів». Всі команди продемонстрували кмітливість, обізнаність, творчо презентували домашнє завдання. Та за підрахунками журі, найбільшу кількість балів набрала команда 10 – В класу. Вітаємо їх з перемогою!

І на останок, ким би ви не мріяли стати, яку б професію собі не обрали, пам’ятайте, кожен повинен добре знати свою справу, робити її чесно та відповідально.

Переглядів: 291 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: