Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

10:54
Педагогічна конференціія

У рамках тематичного тижня до 100 - річчя від дня народження В. О. Суомлинського цікаво і змістовно пройшла педагогічна конференція "Феномен В. О. Сухомлинського в контексті педагогіки ХХІ століття".

Готувалися всі предметні методичні комісії. Вчителі математики розповіли про життєвий і творчий шлях Великого педагога, його нагороди.

Мицик І. Є., Пилипенко В. А. та Бойко І. М., вчителі 1 - их класів, говорили про використання педагогічної спадщини Василя Олександровича в рамках реалізації концепції  Нової української школи.

Креативні вчителі української мови та літератури інсценізували казку "Бабусин борщ", щоб підкреслити повчальне значення казок Сухомлинського.

Вчителі зарубіжної літератури та англійської мови говорили про "золоті розсипи" ідей та 100 порад вчителеві.

Кафедра природничих дисциплін акцентувала нашу увагу на проведенні уроків під відкритим небом та в Зеленому класі. Навіть зняли відеоролик інсенування казки в Дібрівському лісі.

Кафедра історії акцентувала на ціннісні виміри виховання дитини в сім'ї.

Психолог школи Гавриш С. І. запропонувала вправу на згуртування, де кожна кафедра отримала набір окремих речень для складання оповідання. Результат вправи практично підтвердив слова В. О. Сухомлинського: "... будь - який колектив багатий на людей, які мають яскраві індивідуальні задатки".

Методичне об'єднання вчителів трудового навчання та керівники гуртків організували вернісаж дитячої творчості "Фантазії дитини і природи".

Спадщина кожного митця і кожного вченого має свою долю. Одну досить швидко забувають, іншу якийсь час тримають у полі зору. І лише небагатьом випадає залишитися у «великому часі». Таким був і є Василь Олександрович Сухомлинський.

 

Переглядів: 511 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: