Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

17:02
Сертифікація вчителя - шлях до його педагогічного зростання

Вчитель не лише навчає, а й ніколи не перестає навчатися сам. Курси, вебінари, конференції, конкурси, круглі столи, педагогічні ради... Не випадково темою для сьогоднішньої педради було обрано таку:"Сертифікація вчителя - шлях до його педагогічного зростання". Голова педагогічної ради, директор ліцею Людмила Каліберда, яка є освітнім експертом інституційного аудиту, вважає, що сертифікація є своєрідним ключем до професійного становлення, самореалізації та мотивації педагогів. Про три "сходинки" до сертифікації вона й запросила до розмови творчу групу.

Доповідач - Наталія Власова, акцентувала увагу на цю актуальну тему. Донедавна свою педагогічну майстерність, інноваційність та відкритість до нового демонстрували вчителі початкових класів. Цього року до сертифікації вже долучатимуться й учителі української мови та математики. Успішне проходження сертифікації дає можливість позачергової атестації, надбавки до заробітної плати, а нове положення про атестацію, що вступить в дію вже в новому навчальному році, звертає увагу саме на сертифікованих учителів.

Про процедуру сертифікації розповіли Віта Пилипенко та Оксана Хотюн, які успішно подолали всі її етапи.

До обговорення теми приєдналися вчителі української мови та математики - Леся Проніна, Наталя Сергакова та Ірина Артеменко, які опрацювали положення про сертифікацію й готові підкорювати нові педагогічні вершини.

Творчий звіт про роботу в міжатестаційний період презентували Марина Зіненко та Вікторія Цебак, які підвищили свій професійний рівень і здолали нову сходинку.

Практичний психолог, Світлана Гавриш, провела психологічний мотиваційний практикум з елементами арт - терапії.

Основна місія сучасного вчителя - не зупинятися на досягнутому, а рухатися вперед. Як підсумок розмови, були прийняті відповідні рішення.

Гостем нашого зібрання був вихователь безпеки Покровської ОТГ Володимир Давиденко, який розповів про заходи, які були проведені протягом останнього періодута планами намайбутнє.

Підводячи підсумки, Людмила Каліберда підкреслила, коли педагогічний колектив, батьківська громадськість, різні служби долучаються до виховання підростаючого покоління, тільки тоді ми досягнемо бажаного результату!

Переглядів: 93 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0