Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

09:34
Тиждень Безпечного Інтернету

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

7 лютого 2023 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого використання глобальної мережі в освітніх цілях з 06 по 10 лютого у Покровському ліцеї проходив Тиждень Безпечного Інтернету.

Педагоги та учні нашого закладу взяли активну участь у тематичних заходах.

Для учнів других класів було проведено урок “Моя суперсила - безпека в Інтернеті”. Під час години спілкування учні третіх класів ознайомилися з позитивними та негативними сторонами інтернету та створили малюнки на тему «Інтернет очима дітей». Зі здобувачами освіти четвертих класів було проведено урок-гру «Як не втрапити в халепу в інтернеті». П’ятикласники взяли участь у вікторині «Безпечне користування інтернетом». З учнями шостих та сьомих класів досліджували, який вплив мають гаджети на здоров’я людини та розробили правила збереження здоров’я під час роботи з цифровими пристроями. Під час дискусійного майданчика «Кіберзагрози для підлітків», восьмикласники проводили самоаналіз власної поведінки онлайн. Дев’ятикласники розробляли пам'ятки "Як захистити себе в інформаційному просторі під час війни?», аналізували ситуації, які можуть виникнути в мережі та знаходили до них рішення. Учні 10-11 класів брали участь в дискусії « Інтернет- це безпечно чи ні?»

Вихователь безпеки Давиденко В. Г. та інспектор ювенальної превенції Чудін М.В. для учнів 4 класів провели бесіди "Безпечний Інтернет", де учні ознайомились з основними правилами користування Інтернетом, способами збереження та захисту конфіденційної інформації.

Переглядів: 122 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0