Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

13:18
ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДИТИНИ [+ФОТО]

Із 22 по 25 квітня в нашому ліцеї проходив Тиждень безпеки дитини. В рамках тижня було проведено інформаційні хвилинки на теми: «Краса та стихії Землі», «Найпростіші засоби збереження органів дихання», «Дії населення під час надзвичайних ситуацій». На уроках з основ здоров’я учнями 5 – 7 класів було переглянуто презентацію «Цивільна оборона». На уроках із захисту Вітчизни дівчатка відпрацьовували вміння надавати першу допомогу при надзвичайних ситуаціях, а юнаки знайомилися з історією створення військ ЦО та видами стихійних лих.

Четвер було оголошено Днем цивільної оборони. Цього дня було проведено тренування відпрацювання дії за сигналом «Увага всім!», де учні 2-11 класів згуртовано і швидко виходили на шкільне подвір’я, проявляли організованість і зібраність, швидкість і спритність.

Учні початкових класів переглянули мультиплікаційний фільм «Про систему цивільної оборони», а учні 5 – 10 класів – виступ агітбригади «Первоцвіт» «Ми за чисте довкілля Землі!».

Цікавим і змістовним був конкурс малюнків на асфальті на тему: «Хай завжди буде сонце! Хай завжди буде мир!» серед учнів початкових класів.

Завершився тиждень заняттям з елементами тренінгу «Правила поведінки під час масових заходів. Як уникнути паніки?» для учнів 6-х класів, проведений практичним психологом ліцею Гавриш С.І. Метою заняття було вчити учнів діяти у випадках надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в людних місцях. У грі – рухавці «На дискотеці» діти з’ясували, що таке паніка та її наслідки при неправильній поведінці, познайомилися з правилами поведінки в натовпі. Учасники тренінгу отримали практичні поради психолога щодо виходу з надзвичайної ситуації. А серед учнів 7 – 8 класів було проведено конкурс презентацій на тему: «Надзвичайні ситуації». Усі презентації надані для зберігання і подальшого використання до медіа-фонду бібліотеки.

Основними діями та завданнями Дня Цивільної оборони  були: практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях;  формування в учнів упевненості в ефективності заходів, які проводяться цивільною обороною; формування та розвиток в учнів високих морально - психологічних якостей, відваги, витримки, ініціативності, спритності, здатності до самовідданого виконання завдань ЦО.

Переглядів: 963 | Додав: admin | Теги: агітбригада Первоцвіт, Гавриш, цивільна оборона, конкурс малюнків на асфальті, тиждень безпеки дитини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: