Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:02
Тиждень української мови й літератури та Шевченківські дні

У КЗО «Покровський ліцей» із 6 по 10 березня проходив тиждень української мови й літератури та Шевченківські дні.

Тарас Шевченко завжди актуальний і завжди сучасний. Тому вчителі докладали максимум зусиль, щоб уникати стереотипів, упереджених думок та формувати в здобувачів освіти їх власне ставлення до великого Кобзаря. Адже саме на це були спрямовані всі проведені заходи.

Школярі переглянули відеоролик «Цікаві факти про Шевченка» (6-Б), матеріал відеоуроку «Обличчя української історії. Тарас Шевченко» (6-В), відеопрезентацію «Тарасова любов» (9-Б), «Абетку за Шевченком» (10-А та 10-В). Учні 9-Б класу здійснили віртуальну подорож «Тарасова гора. Канів». Перевірити свої знання про життєвий і творчий шлях Кобзаря можна було, взявши участь у різноманітних вікторинах (6-Б, 6-В і 8-А), інтелектуальному марафоні «Знаю! Знаю! Знаю!» ( 8-В) чи виконавши завдання фотоквесту «Тарас Шевченко в кадрі» (9-А). Учні 5-А класу створили ілюстрації, а учні 6-А відтворювали з Lego улюблені епізоди поезій Кобзаря. Диктант «Т.Шевченко» написали здобувачі освіти з 9-В класу. Звичайно ж, у ці дні лунало й Шевченкове слово. Учні 5-Б і 5-В класів взяли участь у челенджі «Краса рідної природи в поезії Тараса Шевченка». До виразного читання поезій долучилися й учні 7-Б класу. А 8-В слухав пісні на вірші Кобзаря у виконанні сучасних музикантів.

В рамках Шевченківських днів вчителями початкових класів були проведені наступні заходи: 1 А - мультимедійна презентація «Дітям про Кобзаря», 1 Б - конкурс малюнків «… І встала весна, чорну землю розбудила...», 1 В - презентація « Творчість Кобзаря очима дітей», конкурс на краще декламування вірша, 2 А - виховна година « Весна починається з Шевченка», 2 Б - віртуальна екскурсія-подорож « Мистецькі стежинки Т. Г. Шевченка» , 2 В - музично- анімована презентація «Пізнаємо великого Кобзаря», 3 А - вікторина « Чи знаєш ти Шевченка. Літературні читання», 3 Б - відеомандрівка « Сторінками Шевченкового шляху», 3 В виховна година « Спадок Кобзаря», 4 А - літературна світлиця « Вшановуємо Кобзаря», 4 Б - вікторина «Життєвий шлях Т. Шевченка», Поетична світлиця «Шевченкове слово..», 4 В - бесіда « Великі думи Кобзаря» , у початковій школі ліцею: 1 кл - віршована розповідь про життєвий шлях Т. Шевченка « Про Кобзаря дітям», 2 кл- конкурс малюнків до творів Т. Шевченка, 3 кл - конкурс на краще читання віршів Т. Шевченка, 4 кл - вікторина « Правда чи фейк: Що ми знаємо про Т. Шевченка?»

Крім того, було проведено й інші заходи в рамках предметного тижня. Школярі складали сенкани, хмаринки слів «Українська мова» (6-Б), кросворди за вивченими творами (9-Б), добирали компліменти рідній мові (7-А) та цікаві факти про неї (9-Б). Учні 5-Б та 5-В класів готували матеріали для орфоепічного практикуму «Дивимося, читаємо, правильно вимовляємо», а учні 8-В та 8-Б класів оформляли сторінки героїв для фейсбуку . Одиннадцятикласники ж читали напам’ять поезії.

 

Переглядів: 101 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0