Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:57
Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щороку з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». ЇЇ метою є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства у сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків, формування громадянської культури та підвищення рівня толерантності . Колектив ліцею : учителі та здобувачі освіти активно долучилися до акції. Було багато цікавих, змістовних заходів. 30 листопада, за участю учнівської молоді Покровського ліцею, була проведена вулична акція із розповсюдження інформаційних буклетів відповідної тематики.

Учні Покровського ліцею взяли активну участь у онлайн - виставці малюнків "Діти Покровської громади проти насильства!", щоб привернути увагу суспільства до прав дитини, а також мовою малюнків сказати, про що мріють діти: щоб люди любили, дбали і не кривдили один одного.

1 грудня , в День боротьби зі СНІДом привернули увагу до проблем поширення ВІЛ інфекції та СНІДу. Восьмикласникам практичний психолог Гавриш С.І запропонувала у формі гри «Маршрут безпеки» відновити- перевірити свої знання з теми: згадали шляхи передачі інфекції та способи захисту.

7 грудня проведено бесіди "Запобігання насильству" для учнів 9 класів за участю вихователя безпеки громади Давиденка В.Г., дільничного офіцера поліції Разон І. І. та ювенального поліцейського Чудіна М. В. 9 грудня проведено бесіди "Відповідальність неповнолітніх" для учнів 10 класів за участю вихователя безпеки громади Давиденка В.Г. та поліцейського офіцера громади Ковтора Є. Л.

На онлайн заходах, проведених практичним психологом та соціальним педагогом ліцею , говорили про види насильства, їхню причину; яку роль відіграють наші емоції, зокрема гнів, у стосунках з людьми та як себе опанувати, коли відчуваєш злість. Що допомагає конструктивно віршувати конфлікти.

А головний меседж всіх проведених протягом акції заходів – в житті не має бути місця для насильства!!!

Переглядів: 129 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0