Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

15:02
Всеукраїнський тиждень права

Щороку, починаючи з 2008 р., проводиться Всеукраїнський тиждень права, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається з нагоди річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 р. Загальної декларації прав людини.

Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти, виховувати в учнів повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

З 04.12.2023р. по 08.12.2023р., в Покровському ліцеї, в рамках Тижня правових знань « Подорож країною Феміди» були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дітей, розширення знань учнів основоположних правових документів (Конституція України, Загальна декларація прав людини, Конвенція ООН про права дитини) та дотримання національних і загальнолюдських морально-етичних принципів, традицій. Права.

Протягом Тижня були проведені наступні заходи:

· Інформ-дайджест «Знай і розумій свої права» 6-ті класи, перегляд відеороликів « Права дитини»;

· 7 класи - Конкурс малюнків "Світ моїх прав", перегляд мультфільму "Дітям про права дитини";

· Правова вікторина «Юні правознавці» 8-мі класи;

· Вікторина «Правовідносини. Правопорушення» 9-ті класи, тестування «Юридична відповідальність», перегляд відеоролика «Конвенція прав дитини» ;

· 10 класи - тест-вікторина "Я маю право на права", відеоурок "Сторінками Загальної декларації прав людини", зустріч з представником ювенальної поліції громади Ковтором Є.Л. та вихователем безпеки громади Давиденком В.Г. "Запитання та відповіді щодо юридичної відповідальності неповнолітніх";

· Вікторина: «Як я знаю закон і право» 11-ті класи;

Проведені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, громадянської освіти.

Робота по формуванню правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Переглядів: 100 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0