Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

День Європи – свято, що відзначається 9 травня в Україні, Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на Європейському континенті.
Європа нині різниться традиціями й мовами, але, об’єднана спільними цінностями. Європейський Союз захищає цінності, заохочує до співробітництва між народами Європи, сприяє єдності, зберігає розмаїття культури, а головне – забезпечує соціальну справедливість. Європейський Союз виступає союзом демократичних держав, що працюють разом заради збереження миру і прогресу, щоб попередити війни та їх наслідки.

Вчителі КЗО «Покровський ліцей» та підрозділів провели ряд заходів до Дня Європивиховні години «День Європи» з переглядом мультимедійних презентацій та відеороликів “Мої європейські цінності”, “Як влаштований Європейський союз?”, інформдайджест «Права і гідність людини в Європі», онлайн тест «Україна і Європе ... Читати далі »

Просмотров: 87 | Добавил: admin | Дата: 09.05.2023 | Комментарии (0)

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення.

Цього дня в 1945 році нацистська Німеччина підписала Акт про капітуляцію перед союзниками з Антигітлерівської коаліції: США, Британією, СРСР та Францією. Друга світова війна стала одним з наймасштабніших збройних конфліктів в історії людства: загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Втрати українців у Другій світовій – 5 мільйонів цивільних та 3 мільйони військових.

Нині Україна знову воює з агресором. Наша боротьба, яка триває з 2014-го, неодмінно завершиться Перемогою.

До Дня пам’яті та примирення в КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах було проведено ряд заходів: єдиний урок пам’яті «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього», онлайн виставка малюнків «Пам’ятаємо! Пишаємося!», віртуальна екскурсія виставкою «Українська Друга світова», пізнавальний кінозал «Війна і міф» та л ... Читати далі »

Просмотров: 81 | Добавил: admin | Дата: 09.05.2023