Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

Сьогодні, педагогом організатором КЗО "Покровський ліцей", Лілією Кравець, було проведено офлайн захід для учнів 10-В класу до Дня святого Валентина на базі КЗК "Покровська бібліотека". Учасники заходу поринули в історію та традиції святкування, виконували пісні в караоке, а на згадку забрали власноруч зроблені валентинки. Дякуємо всім учасникам та організаторам за позитивні емоції та приємні враження!

... Читати далі »

Просмотров: 50 | Добавил: admin | Дата: 14.02.2024 | Комментарии (0)

Сьогодні, 14 лютого, ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА, яке є неофіційним святом усіх закоханих. Достеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його "винуватцем" називають ранньохристиянського мученика Валентина — єпископа з італійського міста Терні (місто розташоване неподалік Риму – ред.), який жив у III столітті.

    Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році до нашої ери, за часів царювання Клавдія II (268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом. Однак священнослужитель, на ім'я Валентин таємно вінчав закоханих. Коли правитель про це дізнався, єпископа схопили, піддали жорстким тортурам і згодом обезголовили за "антидержавницьку" діяльність. У ніч перед стратою, яка відбулася 14 лютого 269 року, він написав дівчині, ймові ... Читати далі »

Просмотров: 41 | Добавил: admin | Дата: 14.02.2024