Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

16:49
Гасло тижня: «Сьогодні – знавці історії, а завтра - її творці».

Згідно з планом роботи Покровського ліцею та з метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії, формування уміння викoристовувати теоретичні знaння в різних життєвих ситуаціях, поглиблeння знань учнів з історії України, формування історичних компетентностей та виховання патріотизму, любові до рідного краю з 26 лютого по 01 березня 2024 року в навчальному закладі було проведено тиждень історії.

Гасло тижня: «Сьогодні – знавці історії, а завтра - її творці».

Впродовж цих днів пройшло чимало цікавих та змістовних заходів, а саме:

Учні 5-х класів взяли участь у вікторині «У світі цікавого», також виконували різні інтерактивні завдання онлайн.

Шестикласники були активними у пізнавальних іграх : «Александр Македонський. Основні події. Встановіть правильну послідовність», «Цивілізації Стародавньої Греції», розгадували кросворди на тему «Велика грецька колонізація».

Учні 7 класів вивчали історію Руського королівства 12-14 ст., знайомилися із діяльністю галицько-волинських князів династії Романовичів. Звісно, що найбільш вражаючою є постать короля Данила. Семикласники створили постери, щоб передати образ цього князя як великого полководця, будівничого, першого українського короля.

Сьогодні модним трендом у інформаційному просторі стали меми. Тому десятикласники з гаслом: "Навчатися можна цікаво!" спробували через меми поглянути з іронією на історичні події та діячів, подати складний матеріал через поєднання гумору та інтелекту.

В конкурсі на кращий історичний кросворд та вікторині "Довге ХІХ століття" брали активну участь учні 9 класів.

Учні 8 та 11 класів за допомогою штучного інтелекту, створювали постери, історичні портрети, інфографіку та малюнки з історії України. Восьмикласники перевірили свої знання з історії України, взявши участь у вікторинах: «Україна козацька» та «Чи знаєш ти історію України», а учні 11-х класів у вікторині: «Відновлення незалежності України» та провели інформ-дайджести « Цей день в історії».

Реалії сьогодення, як ніколи демонструють важливість знання історії власного народу і держави, світового розвитку людства . Ми розуміємо, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового. Для народу його історія – це не просто минуле, це його душа, особливо сьогодні, коли українці борються за своє майбутнє, національну незалежність, власну державність .

Переглядів: 26 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: