Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

17:27
Краєзнавство в шкільній бібліотеці

З 4 по 8 жовтня в КЗО "Покровський ліцей" проходив тиждень шкільної бібліотеки під гаслом "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності", головною метою якого було сприяння поглибленню пізнавального інтересу учнів до рідного краю, виховання поваги і шанобливого ставлення до історико-культурної спадщини, пробудженню почуття національної свідомості, любові та поваги до своєї Батьківщини. В ході тижня проводилися літературні вікторини, конкурси, бібліотечні уроки. Особливо цікавою для учнів 1-х класів стала екскурсія до бібліотеки "Подорож чарівними вуличками книжкового містечка". Вони вперше у повному складі прийшли до царства книг, щоб стати читачами. Бібліотекарі провели конкурс на краще знання казок, розповіли, як користуватися бібліотекою, як поводити себе там, що таке читацький документ-формуляр.

Для учнів 3-х класів було проведено вікторину "У світі чарів української казки", з великим захопленням діти 4-х класів підготували малюнки на тему: "Покровщина - чудовий край!", учні 9-х класів фотографували та створювали фотоколаж "Улюблені місця мого краю".

Також з особливою цікавістю та захватом діти взяли участь в уроці-подорожі "Легенди рідного краю", бібліотечному уроці "Літературне мистецтво Покровщини", історико-краєзнавчому конкурсі "Козацькому роду нема переводу". Разом з активом бібліотеки було оформлено книжкові виставки: "Мій край - моя історія жива", "Натхненні рідною землею".

Отже, тиждень пройшов цікаво, змістовно, а діти змогли усвідомити велику роль книги в житті людини!

Переглядів: 191 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: