Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

10:05
МОТИВАЦІЙНИЙ ТЕРМІНАЛ В ДІЇ
        Минулої суботи, 26 лютого 2011 року, в приміщенні нашої школи у присутності заступника директора Покровського районного центру зайнятості Кириченка Олександра Григоровича було встановлено програмно-апаратний комплекс "Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення".

 

Термінал являє собою інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через тач-скріни, що схоже на апарати, якими сплачують за послуги мобільного зв’язку. Розміщення терміналів у школах має забезпечити доступ  до інформації, яка допомагає визначитися з власним професійним майбутнім, обрати професію, що користується попитом на ринку праці.

Це спільний проект Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства освіти і науки України.

«Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення» створено як один з інструментів реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення на період до 2011 року.

Лейтмотивом профінформаційного Терміналу став лозунг «Живи і працюй в Україні».

Термінал передбачає ознайомлення школярів:

- зі змістом професій, їх вимогами до працівника;

- навчальними закладами та підприємствами;

- станом ринку праці;

- основами законодавства про зайнятість та трудового законодавства;

- послугами державної служби зайнятості;

-  методиками профорієнтаційного тестування та іншою корисною інформацією.

Кожна тематична сторінка оновлюється з визначеною періодичністю засобами бездротового Інтернету. Враховуючи значний вплив на професійний вибір школярів з боку їх батьків, змістова частина Терміналу розрахована також на батьків школярів, а також на педагогічних працівників, для яких інформація відповідним чином систематизована.

Беручи до уваги той факт, що на вибір професії випускників шкіл значний вплив мають батьки, «Профорієнтаційний термінал» радить батькам учнів: як зробити правильні кроки для професійного самовизначення їхніх дітей, як допомогти їм підготуватися до іспитів та тестувань, а інформацію про навчальні заклади використати з користю для власної дитини.

Педагоги, користуючись «Мотиваційним терміналом розвитку зацікавленості до професійного самовизначення»,  теж мають змогу  довідатись про ту корисну інформацію, яка стане їм у нагоді при роботі з дітьми. До їхньої  уваги - наукові новинки у галузі психології та профорієнтації, методичні вказівки щодо організації профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, розповіді про осіб, які досягли успіхів у професійній діяльності тощо.

Переглядів: 1217 | Додав: admin | Теги: Олександр Григорович, Термінал, центр зайнятості, Кириченко | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: