Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

16:38
Розпочалася ІІ чверть І семестру

Розпочалася ІІ чверть І семестру. Наші п’ятикласники потихеньку входять в новий ритм шкільного дистанційного життя, починають отримувати довгоочікувані оцінки, тому прийшов час поговорити про їх адаптацію. Наш психолого-педагогічний колоквіум об’єднав однодумців: директора ліцею та його заступників, класних керівників 5 класів та їхніх перших вчителів, практичного психолога та вчителів – предметників, які викладають у 5 класах. Метою нашого зібрання було дізнатися, які ж вони наші п’ятикласники, які умови створені для їх успішної адаптації, познайомитися з результатами психологічного обстеження, формувати навички ефективної взаємодії їх у колективі. Вивчаючи стан адаптації учнів 5 класів до навчання в основній школі, дирекцією ліцею були відвідані уроки та виховні заходи, тому говорити було про що.

Класні керівники, як нікто інший, знають свої класи, тому їхнє бачення є надзвичайно цінним для нас, тож Інна Стаєцька, Сергій Долгоног та Ірина Артеменко детально розповіли про своїх вихованців. До розмови приєдналися вчителі - предметники, які пройшли курси, щоб продовжити працювати за принципами НУШ, що дало змогу легко порозумітися із здобувачами освіти. Перші вчителі Таїса Савченко, Любов Борсук та Аліна Піпа дуже хвилювалися за своїх «випускників» і тепер пораділи за їх перші успіхи.Практичний психолог Світлана Гавриш тісно співпрацює з учнями 5 класів, провела опитування батьків та учнів, тому й мала певні результати.

Підсумки розмови підвела директорка ліцею Людмила Каліберда. Ми всі розуміємо, що ефективність процесу шкільної адаптації значною мірою визначає успішність навчальної діяльності, забезпечення фізичного і психічного здоров’я дитини. Якщо ми зможемо зробити все від нас залежне для того, щоб кожній дитині було комфортно в шкільному середовищі, щоб вона із задоволенням виходила на дистанційні уроки чи йшла до школи до своїх однокласників, то можливо, ми зробимо її трохи щасливішою у цьому світі! Із сьогоднішньої розмови можна зробити висновок, що наші п’ятикласники чудово адаптуються в основній школі, хоча цей період буде ще продовжуватися, а прийняті рішення та рекомендації допоможуть нам у цьому.

Переглядів: 96 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: