Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

08:44
Тиждень

                                      Хочеш Людиною справжньою стати

                                           Наші закони навчись поважати

Навчись їх виконувать завжди і всюди

                                           Тоді і тебе поважатимуть люди!

   Із 07 по 12 грудня у НВК «Покровський ліцей» проходив Тиждень правових знань. Це було зроблено для того, щоб поглибити знання дорослих і дітей про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Тобто цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. І наша маленька «держава» (тобто ліцей) не став винятком: було проведено ряд заходів, а саме: оформлені стенд "Права дитини", виставка в шкільній бібліотеці, інформаційні хвилинки коридорами закладу «Я вивчаю правознавчі терміни», правове лото «Ми знаємо свої права. Ми виконуємо свої обов’язки».

            Було проведено правовий тренінг «Споживачі та їх права. Захист прав споживачів»; виховні години «Мандрівка у країну прав дитини»; урок – дослідження «Правовідносини, правопорушення, юридична відповідальність у моєму житті»; години спілкування «Запобігання різним формам насильства та проявм жорстокості»; круглий стіл «Чого я недопущу у своїй майбутній сім’ї».

             Тиждень правових знань не оминув і учнів початкових класів. У початковій школі учні отримують перші уявлення про права людини, цінності людського життя, у них формуються навички правил поведінки. Практичний психолог Гавриш С. І.  провела бесіду " Чи знаю я свої права?", метою якої було формувати в дітей любов і повагу до людей, виховувати чуйність, співчуття та гуманне ставлення.

        Заходами, проведеними у НВК, охоплено було всіх учнів.

         Тиждень завершився, але, сподіваємось, що ефект його триватиме. Набутий досвід, спілкування, проведені заходи продовжуватимуть жити і утверджуватися у житті кожного, хто долучився до його проведення та участі. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а, можливо, слугуватиме до вибору майбутньої професії.

 

Переглядів: 651 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
Тиждень правових знань

Ім`я *:
Email *:
Код *: