Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

20:50
Тиждень географічних знань.

З 01 по 05 травня 2023 року в КЗО «Покровський ліцей» проходив Тиждень географічних знань.

Метою проведення тижня було розвивати стійкий інтерес учнів до географії, як науки і шкільного предмету. Виховувати патріотизм, любов до рідного краю. Розвивати краєзнавчий інтерес. Сприяти формуванню всебічно розвиненої особистості. Виховувати любов та бережливе ставлення до природи.

В рамках тижня було заплановано та проведено багато цікавих заходів. В день відкриття тижня географії, учні познайомилися з електронними ресурсами, які допомогли їм розширити географічний кругозір, а саме: https://cutt.ly/OgPYQT8 , https://cutt.ly/KgPYb3v , http://flood.firetree.net/ , https://cutt.ly/igPYObr .

В рамках заохочення та зацікавлення учнів 5-го класу до географічної науки, було проведено конкурс малюнків на тему: "Земля - наш спільний дім".

З учнями 7-х класів здійснили віртуальну подорож Національними парками США (учні все коментували та розповідали англійською мовою), а також складали ребуси, кросворди та створювали проєкти «Країни та цікаві природні обєкти Євразії». В кінці подорожі попрацювали з віртуальною дошкою на сайті Canva, де учні поділилися своїми думками, що ж для них є наука географія.

У 8 та 9 класах велика увага приділяється вивченню рідної Батьківщини, її населенню та господарству, тому учні готували фотоколажі з улюбленими місцями рідного селища, робили фоторепортаж «Українці за кордоном». Під час вивчення теми «Третинний сектор господарства» створили туристичні листівки для країн Африки, підготували проєкти «Фінансова діяльність».

Учням 10-х класів було запропоновано взяти участь у географічній онлайн грі «Знайди країну» за посиланням https://cutt.ly/fgPYGfW. З учнями 11 -х класів здійснили онлайн екскурсію "Весь світ у моєму смартфоні", містами від США до Таїланду , дослідили територію, історію формування та населення України.

Використання індивідуальних та групових видів робіт, активних та інтерактивних методів стимулювало учнів до участі у заходах, сприяло встановленню тісного співробітництва між вчителем та учнями. Форми та методи роботи відповідали рівню розвитку дітей, проводилися в рамках діяльнісного, компетентнісного та особистісно-орієнтованого підходів.

Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна у сучасному світі і захоплює своїми цікавими фактами та відкриттями.

Переглядів: 86 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: