Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

З 2 по 6 жовтня в НВК "Покровський ліцей" проходив Тиждень шкільної бібліотеки. Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

З великим задоволенням учні фантазували над малюнками на тему "Якою я хочу бачити обкладинку мого підручника", багато нового і цікавого дізналися на бібліотечному уроці "Як твориться книга", подорожували визначними місцями України у віртуальній відеоподорожі, учні 7-х класів складали ребуси, кросворди до прочитаної книги,

для найменших школярів, учнів перших класів, проведено вікторину "У світі казки чарівної". Учні старших класів створювали буктрейлери до улюбленої книги, для батьків було складено поради "Як заохотити дітей до читання?". У мережі "Фейсбук" проводився флешмоб "Осінній врожай", де діти, батьки та вчителі повинні були написати у коментарях твір та його автора, де є в ... Читати далі »

Просмотров: 81 | Добавил: admin | Дата: 10.10.2023 | Комментарии (0)

З 02 по 06 жовтня в КЗО «Покровський ліцей та підрозділах» проходив Тиждень Захисників України «Мужність і відвага крізь покоління»Класні керівники провели години спілкування «Мужність і відвага крізь покоління» з переглядом тематичних відео, презентацій. Вчителі історії залучили учнів до інтерактивної вікторини «Від козаків до кіборгів», а вчителі Захисту України ознайомили старшокласників з темою «Військова присяга та військова символіка України». Здобувачі освіти прийняли участь у фоточелленджі «Листівки для захисників та захисниць». Бібліотекар закладу підготувала літературний калейдоскоп «Українське козацтво: традиції, історія і сучасність».

Учні 4-А класу, традиційно, за підтримки волонтерки Дубнянської І.С., передали Захисникам листи, малюнки та листівки.

... Читати далі »

Просмотров: 83 | Добавил: admin | Дата: 06.10.2023 | Комментарии (0)

З 25 по 29 вересня, з нагоди Міжнародного дня музики, у Покровському ліцеї проходив Тиждень естетичного виховання. На здобувачів освіти чекали: захоплююча вікторина "Пізнай мистецтво", різноманітні конкурси ребусів і загадок про музичні інструменти, конкурентно-командна гра «Оркестр», музично-ритмічна гра «Ритмічні долоньки», уроки-цікавинки «Цікаве, корисне, неймовірне», корисні знайомства з нетрадиційними техніками малювання, мистецька подорож " У пошуках скарбів", музична гра «колесо фортуни», віртуальні подорожі незвичайними і оригінальними музеями України, фотоконкурсом "Натюрморт з різних предметів побуту ", створення об'ємного малюнку власної руки "Чарівні ручки", а також креатив, за допомогою штучного інтелекту, «Уявний міфологічний світ Африканського континенту». Протягом естетичного тижня діти отримали незабутні враження та море позитивних емоцій, відчули силу справжньої ... Читати далі »

Просмотров: 77 | Добавил: admin | Дата: 06.10.2023 | Комментарии (0)

Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України (далі – Фільтр) спільно з акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» готує телевізійний урок «Всеукраїнський урок єдності» (далі – Урок), який буде присвячений темі протидії дезінформації та маніпуляціям. Урок буде транслюватися на телеканалі «Суспільне. Культура» 06 жовтня о 12:00, а також на Youtube-каналі «Перший». Ця ініціатива має на меті підвищити рівень стійкості українців до пропаганди та вдосконалити навички критичного мислення. Трансляція Уроку триватиме 30 хвилин. Наприкінці телевізійного уроку дітям буде запропоновано пройти невеличку тест-гру, яка складатиметься з 7 запитань. Для цього потрібно, щоб діти просканували QR-код на екрані та перейшли за посиланням.

... Читати далі »

Просмотров: 79 | Добавил: admin | Дата: 05.10.2023 | Комментарии (0)

ПОРАДИ БАТЬКАМ.

ЯК ЗАОХОТИТИ ДІТЕЙ ДО ЧИТАННЯ?

По-перше, з книгами, особливо для дітей молодшого віку, потрібно чинити, так само, як ви робите з їх їжею: перед тим, як дати щось дитині, потрібно самому це спробувати. Тож варто хоча б відкрити книжку і зрозуміти, про що вона.

По-друге, якщо дитина маленька, давайте читати те, що цікаво їй, а не вам. Наприклад, можна знайти улюблений мультфільм своєї дитини й зробити так, щоб книжка стала продовженням телевізора або планшета.

Змусити полюбити читати дуже в ... Читати далі »

Просмотров: 94 | Добавил: admin | Дата: 04.10.2023 | Комментарии (0)

В Україні 1 жовтня святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято дуже молоде – День захисників та захисниць України.

Від усього серця вітаємо з цими знаменними святами всіх громадян України, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах тече гаряча козацька кров і живе дух наших героїчних попередників! Щиро зичимо Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба! Бажаємо усім нам козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців.

< ... Читати далі »

Просмотров: 75 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2023

Просмотров: 75 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2023 | Комментарии (0)

29 вересня 2023 року в Україні проводиться День пам'яті жертв Бабиного Яру. У цей день відзначають 82-річницю наймасовішого розстрілу в урочищі, який був проведений нацистами 29-30 вересня 1941 року. Тоді загинуло понад 33 тисячі людей.

Вперше жертв Бабиного Яру вшанували лише в 1991 році. Тоді на місце трагедії в Києві приїхав президент США Джордж Буш-старший. У 2007 році на місці трагедії було відкрито Національний історико-меморіальний заповідник Бабин Яр. Щороку 29 вересня почали вшановувати пам'ять розстріляних у Бабиному Яру. У день пам'яті приспускають державні прапори на деяких будівлях, а в урочищі проводяться виступи.

Вчителі історії КЗО «Покровський ліцей» провели уроки пам’яті “Бабин Яр: людина, влада, історія” та інтерактивну виставку “Бабин Яр: пам’ять на тлі історії”.

... Читати далі »

Просмотров: 70 | Добавил: admin | Дата: 29.09.2023 | Комментарии (0)

Нині шахрайство в Інтернеті набуває все більших масштабів. Злочинці вигадують нові схеми викачування грошей з користувачів. Практично повна безкарність, анонімність шахраїв, велика кількість довірливих людей – все це підживлює цей своєрідний «бізнес». На виконання листа Управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області департаменту кіберполіції Національної поліції України від 08.09.2023 № 1103/58/061/2023 «Про проведення інформаційної кампанії з протидії шахрайствам» в КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах було організовано заняття з протидії шахрайствам. Вчителі інформатики провели уроки «Стоп! Кібершахрайство!», а також інтерактивні вправи. Класні керівники 1-11 класів провели: інструктажі з метою запобігання проявів онлайн злочинності; батьківський всеобуч «Як не стати жертвою шахраїв в інтернеті».

... Читати далі »

Просмотров: 69 | Добавил: admin | Дата: 22.09.2023 | Комментарии (0)

Згідно з Указом Президента України №100/2002 від 5 лютого 2002 року, в країні було засновано національне державне свято - День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня. У цей день так само відзначається Міжнародний день миру, заснований ООН. Для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування.

Є у мене мрія невеличка,

Щоб коли прокинусь —

не було війни.

І ота хатинка білоличка

Забуяла квітом по весні.

Щоб усі додому повернулись,

Всі, кому прийшлось під час війни

У далекім краї опинитись,

України-неньки ріднії сини!

Щоби діти більше не лякались,

Не страждало наше щоб село,

А дорослі до роботи брались,

Щоб ще краще в нас життя було!

Просмотров: 63 | Добавил: admin | Дата: 21.09.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 101 102 »